Inhalatie van Bijenkastlucht

Datum: 12 juni 2021

Bijengif therapeutisch inzetten

Datum: 3 en 4 juli 2021

Proeverij uit de kast

Datum: 28 augustus 2021

Massage met honing

Datum: 25 september 2021

Honingazijn zelf maken

Datum: 9 oktober 2021

Kuren met bijenproducten en wilde kruiden

Datum: 14 mei 2022

Superfoods uit de bijenkast

Datum: juni 2022

BeeBeautiful, inleiding apicosmetica

Workshops

AB Healthy organiseert verschillende leuke en creatieve workshops aan. Jullie kunnen ook een workshop afstemmen op uw wensen. Kijk in het menu voor uitgebreidere informatie over onze workshops. Of neem gerust contact op.

Wij hebben een nieuwe samenwerkingspartner. Vanaf 2020 zullen wij samenwerken met Bee Healthy Apitherapie op het Bijenpark in Rotterdam.

Kuren met bijenproducten en wilde kruiden

Het voorjaar is de tijd om iets goeds te doen voor je lichaam. Het is de tijd van opnieuw beginnen en reiniging. Wij kunnen hier gebruik van maken door middel van bijvoorbeeld voorjaarskuren.

In deze workshop zullen we gaan kijken naar de mogelijkheden van bijenproducten en wilde kruiden in voorjaarskuren. Voorjaarskuren, ontgiften, reiniging, detox, ontslakking… het klinkt wellicht niet zo aantrekkelijk. maar juist in onze huidige tijd vol met prikkels kan het een figuurlijke verademing zijn om even zowel lichamelijk als geestelijk op te ruimen.

Datum:
14 mei 2022

Tijdsduur:
10.30 – 16.30 uur.

Kosten
De kosten voor deze inspirerende apitherapie workshop bedragen 99 euro per persoon.

Inhalatie van Bijenkastlucht

Geniet van de helende en rustgevende kracht van bijenkastlucht tijdens deze workshop. Tijdens deze dag zijn we te gast bij Mesut van ABHealthy op het Bijenpark in Rotterdam. Natuurlijk mag de bijenkastlucht geprobeerd worden. Maar we zullen ook uitvoerig de achterliggende theorie behandelen.

In Duitsland hebben ze enkele decennia geleden uitgevonden dat het inhaleren van bijenkastlucht (de lucht die zich in de bijenkast bevindt) verlichting en heling geeft van luchtwegklachten, sommige psychologische klachten en sommige vormen van hoofdpijn. We zullen in gaan op de mechaniek van de apparaten om bijenkastlucht mogelijk te maken, de werkingsmechanismen, de inhoudsstoffen en het behandelprotocol.

Schrijf je op onze website in voor deze interessante en leerzame workshop over bijenvolklucht.

Datum: 12 juni 2021

Tijdsduur: 10.30-16.00 uur

Kosten: 109 euro

BeeBeautiful, inleiding apicosmetica

In de apicosmetica worden bijenproducten gebruikt in lichaamsverzorgingsproducten (cosmetica, ter verhoging van de hygiëne, lichamelijke reinheid en het uiterlijk schoon). Tijdens deze workshop zullen we het gaan hebben over de mogelijkheden (en onmogelijkheden) van apicosmetica. Uiteraard gaan we ook praktisch aan de slag en maken we een eigen product.

Bee Beautiful!

Bijengif therapeutisch inzetten

Bijengif biedt in de therapeutische praktijk zeer veel mogelijkheden en kan bijvoorbeeld worden toegepast bij pijnklachten, degeneratieve aandoeningen (onder andere MS en ziekte van parkinson), auto-immuunaandoeningen en ernstige infectieziekten (zoals Ziekte van Lyme). In deze tweedaagse cursus over bijengif zullen alle mogelijkheden om bijengif therapeutisch in te zetten de revue passeren. Daarnaast zal uitgebreid worden ingegaan op het gebruik van bijensteken en microsteken. Oog voor veiligheid zal hierbij centraal staan. Uiteraard behandelen we ook achtergrondsaspecten zoals inhoudsstoffen van bijengif, de werking van bijengif, het verzamelen van bijen en het houden van bijen voor bijensteken en microsteken.

Datum:
3 en 4 juli 2021

Tijdsduur:
Beide dagen van 10.30 – 16.00 uur.

Kosten:
De kosten voor deze inspirerende apitherapie workshop bedragen 225 euro per persoon. Cursisten van BeeHealthyApitherapie ontvangen 10% korting.

Proeverij uit de kast

Er zijn meer bijenproducten dan honing! Happy neemt je tijdens deze middag graag mee in de wondere wereld van de bijenkast. Maak tijdens deze middag op het Bijenpark in Rotterdam kennis met de verschillende bijenproducten. Verschillende bijenproducten zullen direct vanuit de bijenkasten worden voorgesteld, worden bekeken, worden geoogst en worden geproefd. Je zult versteld staan van het verschil aan smaken en texturen!

Datum:
28 augustus 2021

Tijdsduur:
14.00 – 16.30 uur.

Kosten:
De kosten voor deze inspirerende apitherapie workshop bedragen 59 euro per persoon. 

Massage met honing

Honing is een uitstekende tussenstof voor het uitvoeren van massages. Onze ervaring is dat met het gebruik van honing verschillende vormen van massage effectiever werken. Waarom dit zo is en wat je allemaal met honing kunt tijdens massage zul je leren tijdens deze workshop.  In de workshop massage met honing staan zowel de keuze van de honing als de verschillende basistechnieken van massage centraal. Uiteraard zullen we ook zelf met massage aan de slag gaan en leer je tijdens deze dag zowel de basistechnieken van de Tibetaanse honingmassage als een ontspanningsmassage met honing zelf toepassen.

Datum:
25 september 2021

Tijdsduur:
10.30 – 16.00 uur.

Kosten:
De kosten voor deze inspirerende apitherapie workshop bedragen 99 euro per persoon.

Superfoods uit de bijenkast

Steeds meer mensen zijn bewust bezig met datgene wat zij in hun mond stoppen; hun voeding. Ook bijen leveren ons een aantal voedingsmiddelen die een zeer hoog gehalte hebben aan antioxidanten en voedingsstoffen. In deze workshop leer je alles over deze superfoods uit de bijenkast.

Datum
juni 2022

Tijdsduur
10.30 – 14.00 uur. De workshop duurt ongeveer 3,5 uur.

Bijdrage
59 euro per persoon (inclusief koffie en thee, lunch en reader)

Honingazijn zelf maken

Honingazijn wordt, zoals de naam al aangeeft, geproduceerd uit honing. Honingazijn heeft hierdoor zeer delicate aroma’s. Ook worden er gezondheidsbevorerende werkingen en medicinale krachten aan toegeschreven, zoals het verbeteren van de stemming, het tegengaan van uitputting en het verhogen van de productie van urine (hierdoor wordt aangegeven dat afvalstoffen beter het lichaam kunnen verlaten).

Een bekende methode voor het produceren van honingazijn is door middel van het gebruik van de zegelwas met resten honing, dat vrijkomt bij het ontzegelen van honingraten. Tijdens deze workshop zullen we hiermee aan de slag gaan en onze eigen honingazijn maken.

Datum
9 oktober 2021

Tijdsduur
14.00 – 14.30 uur. 

Kosten:
De kosten voor deze inspirerende apitherapie workshop bedragen 59 euro per persoon.

Meer weten over

ons & APITHERAPIE

Neem contact met ons

info@abeehealthy.com

+31 61 33 55 99 4

abhealthy