Wat is Hooikorts en Pollenallergie

Hooikoorts, ook wel pollinosis genoemd, is een vorm van allergische rinitis. Rinitis is de medische term voor ontstekingen van de neus. De symptomen die hiermee gepaard gaan zijn: een loopneus, niezen en een verstopte neus. Ook komen geïrriteerde oren, ogen en keel vaak voor. Hooikoorts is een vorm van allergische rinitis wat inhoud dat deze wordt veroorzaakt door een allergische reactie. Een allergische reactie is een reactie van het afweersysteem op in de kern onschuldige stoffen, in dit geval op stuifmeel (pollen) van planten, vaak grassen of boomsoorten.

Werking

Bijenproducten zijn zeer goed inzetbaar om de klachten die ontstaan door hooikoorts en pollenallergie op een natuurlijke manier te verminderen of zelfs geheel te laten verdwijnen. We noemen dit natuurlijke hooikoorts en pollen desensibilisatie. Desensibilisatie is de medische term voor het ongevoelig maken voor bepaalde stoffen. In het geval van hooikoorts zijn dit de (boom- of gras)pollen waar de cliënt allergisch voor is. Desensibilisatie werkt door middel van het eigen afweersysteem. Het doel is het afweersysteem minder gevoelig te maken voor de allergenen van buitenaf.

Voor wie

Deze behandeling is speciaal voor iedereen die lijd aan luchtwegklachten door pollenallergie en hooikoorts, maar ook bij andere allergiesoorten kunnen bijenproducten vanwege hun immuunsysteem ondersteunende werking zeer nuttig zijn!

fruitenmix

Prijzen

€ 75,00 excl. gebruikte producten.